TARTÓSZERKEZET-TERVEZÉS

A jó tartószerkezet kialakítása a biztonság, a gazdaságosság és gyakran az esztétikum együttese, a szerkezet hol rejtetten, hol markánsan megjelenve teljesíti az épületekkel, építményekkel szembeni legalapvetőbb követelményt. Generál tervezési feladataink részeként vagy önálló tervezési feladat keretében az építési technológiára is figyelve tervezünk egyszerűbb és különleges szerkezeteket egyaránt. A méretezési és tervezési feladatokat 3D-ben végezzük, BIM technológiához illeszkedő módon.

Acélszerkezetek tervezésében a méretezéshez, a szerkezeti és építéstechnológiai optimalizáláshoz szorosan kapcsolódva készülnek Tekla rendszerben BIM-alapú modelljeink, amelyekből kiviteli tervet és az akár NC-vezérléssel kapcsolt gyártmánytervet szolgáltatjuk.

Vasbetonszerkezetek tervezését is a 3D épületmodellből BIM-alapú modellel végezzük, amely a térbeli áttekinthetőségen felül a tervek hibamentességét is nagy mértékben szolgálják.

Feladataink megoldása és ötleteink megvalósítása során főként TEKLA, Nemetschek ALLPLAN, Frilo, ArchiCAD, Axis VM, ConSteel, IDEA StatiCa szoftvereket használunk, megfelelve a különböző tervezési területeken érvényes nemzeti szabványoknak (EUROCODE, SNIP, GOST…)

Partnereink: OL Industries, Vodafone, AUDI, Philip Morris, SHELL, ESSO, T-mobile, MOL, Kraft Foods, TESCO, OBI, ALDI, Pécsi Tudományegyetem, Igazságügyi Minisztérium, Budapesti Közlekedési Vállalat, Budapesti Nagycirkusz, stb.